Mentorbarn – skaber relationer for livet

Mentorbarn arbejder for at give danske børnehjemsbørn en bedre fremtid!

Jeg var i en årrække en del af bestyrelsen i Mentorbarn, hvor jeg bl.a. skaffede midler fra Egmont Fonden og understøttede, direktør Ditte Reedtz i hendes vigtige arbejde. Jeg bidrager stadig med netværk og engagement, selvom jeg er trådt ud af bestyrelsen for at give plads til mine andre opgaver, blandt andet i det kommunale regi, hvor også Mentorbarn har mange samarbejdspartnere.

Mentorbarn arbejder for at give børn og unge i udsatte positioner, der f.eks. bor på børne- eller ungehjem, er anbragt i en professionel plejefamilie eller er i fare for en anbringelse, mulighed for en bedre fremtid. Det gør vi ved at give dem en venskabsfamilie. Et frivilligt, omsorgsfuldt og forpligtende fællesskab, hvor børnene får mulighed for at blive en del af en families helt almindelige hverdag. En hverdag hvor der skal laves lektier, smøres madpakker, dyrkes sport og på et tidspunkt træffes beslutninger om uddannelse, at flytte hjemmefra, hvordan man søger arbejde og alle de andre vigtige og skelsættende oplevelser i livet.

Gennem Mentorbarns arbejde får børnene mulighed for at tage del i og føle samhørighed med en familie uden for `systemet` og derigennem opleve nære relationer og få de nødvendige sociale kompetencer, der er så vigtige for at komme godt videre fra en svær barndom/ungdom – og godt ud i livet. 

Læs mere om Mentorbarn og Dittes værdifulde indsatser her:

https://mentorbarn.dk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *